Private lease overname

Private lease overname is een nog zeer jong fenomeen binnen de Nederlandse automarkt. Eind 2015 reden er nog maar 36.000 private lease auto’s in Nederland. Annno 2020 is het aantal private lease contracten gegroeid tot meer dan 200.000. Daarmee is ook een bodem voor private lease overnames ontstaan. In potentie rijden er nu ruim 200.000 private leasers rond die de komende jaren om wat voor reden ook tussentijds van hun leasecontract af kunnen willen. Omdat de auto te groot of te klein is geworden voor de gezinssituatie, wegens een verandering in de woon- of werksituatie, of simpelweg omdat ze hun oog hebben laten vallen op een andere auto, een mooiere of bijvoorbeeld een volledig elektrische.

Waarom private lease?

De belangrijkste reden om een private lease contract te overwegen is nog steeds dat je tegen een vooraf bekend bedrag in een nieuwe auto rijdt, zonder dat je er je spaarpot voor hoeft te legen. Je betaalt naast je maandelijkse termijnbedrag in principe alleen nog de benzine en eventuele verkeersboetes. Wel zo overzichtelijk.

Wat is er inbegrepen in het leasebedrag?

  • wegenbelasting,
  • btw,
  • verzekering,
  • afschrijving,
  • onderhoud en reparatie.

Auto plaatsen

Auto overnemen

Vijf redenen voor private lease overname

Maar waarom zou je een bestaand private lease contract overnemen? Of op zijn minst moeten overwegen? Wij zien vijf redenen die pleiten voor het overnemen van een bestaand private lease contract.

  • Allereerst heb je te maken met een kortere looptijd waardoor je flexibeler bent doordat je niet aan een contract van bijvoorbeeld 60 maanden vast zit. De eerste 12 á 13 maanden van het contract zijn sowieso al verstreken. De einddatum staat bij alle auto’s vermeld.
  • Lagere maandlasten dan bij een nieuw kort contract. Bij private lease is het in de regel: hoe langer het leasecontract loopt, des te lager de maandlasten worden. Als je de resteren 24 maanden overneemt van een contract dat oorspronkelijk 60 maanden loopt, kan je dit dus een aardig bedrag schelen per maand.
  • Overname bonus: wij zien dat al meerdere aanbieders van private leasecontracten een overnamebonus beschikbaar stellen. Bijvoorbeeld ter waarde van 1 of 2 maandtermijnen. Dit is overigens volledig optioneel. Aanbieders zijn het dus zeker niet verplicht. Maar het lijkt de reactiesnelheid wel al te verhogen.
  • Daarnaast help je écht iemand anders. Hoe fijn zou je het zelf vinden als iemand jouw leasecontract overneemt als dit nodig is, bijvoorbeeld om een hypotheek af te kunnen sluiten, of bij baanverlies of een echtscheiding.
  • De relatief snelle beschikbaarheid. De auto-industrie is tegenwoordig zo ingericht dat een auto pas wordt gebouwd als hij verkocht is. Op het moment dat je bij een dealer een nieuwe lease auto besteld, moet hij niet alleen gebouwd worden maar ook nog verscheept naar Nederland. Dat kan soms maanden duren. Op populaire elektrische modellen kan tot wel een jaar levertijd zitten. Bij een private lease overname, rij je al binnen enkele weken in die nieuwe mooie lease auto.

Private lease occasions aanbod ter overname

Zie je het overnemen van een private leasecontract wel zitten? Kijk dan snel op onze pagina’s met private lease occasions. Je vindt er een kleine 150 contracten. Er zit voor elk type smaak en prijs wel wat tussen.  Alle populaire merken worden als private lease occasions bij ons aangeboden. Wat dacht je van een  Volkswagen, Peugeot of  Kia.

Goed om te weten:

1. Wij zijn een advertentiesite, en bemiddelen zelf niet. Daarom staan bij alle auto’s de contactgegevens van de aanbieder van het leasecontract. Dit zijn altijd privé personen. En niet wij of een leasemaatschappij. Wanneer je een bericht verstuurt via onze site komt deze dus uit bij de aanbieder. En het is ook zijn of haar telefoonnummer dat je belt.

2. Ook goed om te weten is dat een leasemaatschappij altijd een BKR-check zal doen om te beoordelen of jij het contract wel mag overnemen.

3. Alle op de site vermelde prijzen bij auto’s zijn leaseprijzen per maand incl. btw, afgerond op hele euro’s. Als je een contract overneemt betaal je dus dat bedrag per maande gedurende de gehele resterende looptijd. Daarnaast zijn er nog eenmalig administratiekosten vanuit de leasemaatschappij. Wij vinden het op zich logisch dat de aanbieder van een lease auto op zich neemt. Maar het is goed om dit vooraf helder af te spreken. Er zijn overigens ook al aanbieders op onze site die eer overname bonus beschikbaar stellen.