• Werkdagen 10.00 - 18.00
  • Trompstraat 34, Huizen
  • 085-8086938

Hoe het werkt

Een private leasecontract opzeggen is duur

Het kost maar liefst 50% van alle resterende maandtermijnen (artikel 46 Voorwaarden Keurmerk Private Lease).

Niet opzeggen maar overnemen!

Bied daarom je contract ter overname aan via onze site en bespaar jezelf de enorme opzegkosten plus de bijkomende stress.

Wat het Keurmerk Private Lease hierover zegt:
In artikel 56 (Is het mogelijk de overeenkomst te wijzigen?) staat: “Als daartoe aanleiding bestaat, kan de leasemaatschappij samen met u de leaseovereenkomst wijzigen. Die wijziging wordt dan schriftelijk vastgelegd.” Nb. hier kan een kleine vergoeding tegenoverstaan in de vorm van administratiekosten. Die gebruikt de leasemaatschappij om de kosten van een BKR check van de overname kandidaat te dekken…

Hoe werkt het overnemen van een private lease contract als je nog geen overname kandidaat hebt?

Stap 1: Vraag  om te beginnen even de administratiekosten op bij je leasemaatschappij. Klik vervolgens op Plaats je auto en beantwoord  de simpele vragen, en voeg foto’s toe door deze te uploaden. Voor slechts 9,95 komt  je auto  30 dagen op onze platforms te staan. Mocht je contract onverhoopt daarna nog niet zijn overgenomen, kun je verlengen.  Je ontvangt daar vanzelf een mailtje voor. Maar voor 19,95 kun je ook direct kiezen voor een onbeperkt aantal dagen.

Na betaling van het bijbehorende bedrag komt je advertentie automatisch online. Dit doen we anoniem (onder een door jou gekozen gebruikernaam) maar met foto’s en al.

Stap 2: Beantwoord vragen en reacties die binnenkomen van geïnteresseerde overnamekandidaten totdat je jouw overnamekandidaat hebt gevonden. Je kunt je advertentie elk moment updaten via jouw inlog.

Stap 3: Als jullie onderling akkoord zijn, zet je de overname bij je lease maatschappij in gang. Die zal dan de overname verder met jullie afhandelen. Een BKR-check van de overname kandidaat zal hier onderdeel van uit maken. Net als een check op de km-stand en eventuele schades. De leasemaatschappij zal  administratiekosten in rekening brengen, net als eventueel een eigen risico of een verrekening van de overschrijding van de km-bundel en eventuele boetes.

Tip! Lees ook onze F.A.Q

Of lees nog even onze succesverhalen

Wat is het grote voordeel van het overnemen van een bestaand contract?

Als contract overnemer geniet je van een veel  kortere looptijd, veelal een scherpere prijs én hoef je niet maanden te wachten totdat de auto gebouwd en geleverd wordt. Bovendien geeft een groeiend deel van de contract aanbieders ook nog een leuke overname bonus cadeau bij hun auto.