Contact2023-04-19T17:10:52+02:00

Contact

Let op: Wij hebben als marktplaats GEEN showroom of bezoekadres.

Als je een specifieke vraag hebt over een auto op deze site dan kun je die rechtstreeks stellen aan de huidige berijder via de oranje knop 'reageren' naast de betreffende auto. 

Leestip 1  Ik heb gereageerd op een auto, wat nu?

Leestip 2: onze Veel gestelde vragen (F.A.Q.).

Maandag t/m vrijdag 10:00-18:00 uur

  • Trompstraat 34, Huizen

  • KVKnr. 80084990

  • BTWnr. 861549934B01

Stel je vraag

Wij reageren binnen 2 werkdagen

Stel je vraag
We gebruiken jouw e-mailadres uitsluitend om je vraag te beantwoorden.

Veelgestelde vragen

Kan ik de via jullie geplaatste advertentie ook op marktplaats omhoog zetten?2023-03-18T10:05:39+01:00

Je kunt je advertentie weer bovenaan marktplaats krijgen via hun speciale telefoonnummer.
Het werkt als volgt. Bel vanuit Nederland naar 0900 - 41 11 111.

  • Voer jouw advertentienummer (te vinden op marktplaats zelf) als code in en sluit af met een hekje (#).
  • Jouw advertentie staat daarna weer bovenaan in de rubriek.
Hoe kan ik contact met jullie opnemen?2022-09-21T15:31:55+02:00

E-mail: [email protected]
Telefoon: 085-4008778

Wat is jullie verdienmodel?2022-08-05T17:06:57+02:00

We zijn  een advertentiesite – net zoals marktplaats – en krijgen allereerst betaald voor het plaatsen van een advertentie door de persoon die zijn contract aanbiedt.
Daarnaast plaatsen we op sommige plekken ook advertenties van derden, ook hiervoor worden we betaald door betreffende adverteerders. Zie de volgende pagina voor meer informatie over de advertentiemogelijkheden.

Wat is de rol van deze site? Wat doen jullie wel/niet?2023-02-06T13:11:27+01:00

Wel: Kort gezegd zijn we een advertentiesite zoals marktplaats. Maar dan alleen voor private lease contracten. Opgericht voor en door consumenten. Je kunt bij ons een advertentie plaatsen waarin je jouw private lease contract ter overname aanbiedt. Of juist op zoek gaan naar een lopend contract om over te nemen.

Niet: We nemen zelf geen contracten over. We zijn ook geen partij in de afhandeling met de leasemaatschappij. We zijn immers geen contractant.
Ook houden we ons op deze site niet bezig met ander vormen van lease (zoals financial, short of business lease). Maar via onze andere site: leaseovernemen.nl kun je wel je zakelijke lease contract laten overnemen. En dat geldt voor zowel operational lease als voor financial lease.

Waarom bestaat deze site?2021-11-20T20:00:55+01:00

Kort gezegd: “…om consumenten met een private lease contract te beschermen tegen de hoge opzegkosten die komen kijken bij een tussentijdse opzegging, bijvoorbeeld als gevolg van een verhuizing, pensioen, echtscheiding, gezinsuitbreiding, baanverlies of juist een nieuwe baan…”
Deze site is letterlijk opgezet door consumenten voor consumenten!

En dan met iets meer uitwijding
De kleine lettertjes van het Keurmerk Private Lease vallen erg uit in het voordeel van de leasemaatschappijen. Met name het punt van voortijdig opzeggen, en de daarbij behorende opzeg vergoeding. Zie pagina 12 en 13 van de Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease (.PDF-file)

Iedereen met een private lease contract verdient bescherming tegen de torenhoge opzegkosten. Deze site is er om (1.) private leasers er op te wijzen dat er een alternatief is voor de tussentijdse opzegkosten van een private lease contract: je contract laten overnemen. En (2.) om je te helpen een overname kandidaat te vinden voor je lopende contract.

Wij willen consumenten via deze site beschermen tegen onnodig hoge opzegkosten van hun private lease contract. Bij de start dachten we: “al is er maar 1 iemand mee geholpen, dan heeft deze site – wat ons betreft – al zin gehad.” En dat was binnen één paar weken al gelukt.  Ben jij het volgende succesverhaal?

Hoe zit het met eventuele schades/krassen en meer of minder gereden kilometers?2023-10-18T12:47:05+02:00

Als jullie (de nieuwe en oude lessor) onderling akkoord zijn, zet de oude lessor de overname in gang bij de lease maatschappij. Die zal dan de overname verder met jullie afhandelen. Een BKR-check van de overname kandidaat zal hier onderdeel van uit maken. Net als een check op de km-stand en de afhandeling van eventuele nog niet gemelde schades. En de leasemaatschappij zal een nieuw contract opstellen voor de nieuwe lessor. De leasemaatschappij zal administratiekosten in rekening brengen, net als eventueel een eigen risico of een verrekening van de overschrijding van de km-bundel en eventuele boetes. Minder gereden kilometers kunnen ook verrekend worden (afhankelijk van de leasemaatschappij), maar gaan in principe niet mee naar de overnamekandidaat aangezien deze feitelijk gezien een nieuw contract aangaat.

Hoe zit het met een proefrit?2021-11-20T19:59:11+01:00

Bij het kopen van een 10 jaar oude occasion is een proefrit heel gewoon. Omdat je zeker wilt zijn dat de motor en alle cruciale onderdelen het doen, en je niet vlak na de koop dure reparaties voor je kiezen krijgt. Bij een overname van een private leasecontract is dat veel minder urgent. Simpelweg omdat het jongere auto’s zijn, en omdat onderhoud en reparatie in het leasecontract zitten inbegrepen. Als de auto aan de andere kant van het land staat kun je als overname kandidaat ook overwegen om bij een lokale dealer een proefrit te maken met dezelfde auto.
Voor de aanbieder: als je toch een proefrit afspreekt, rij dan wel altijd zelf mee. En geef niet zomaar je sleutels af.

Wat heb ik nodig als overname kandidaat om een auto over te kunnen nemen?2021-11-20T19:56:43+01:00

Allereerst is dit een rijbewijs en een inkomen. Dat inkomen moet je kunnen aantonen met behulp van een of meerdere loonstrookjes en een bankafschrift voor de BKR check. De leasemaatschappij zal meestal ook je woonlasten willen (laten) controleren op basis van je bankafschrift.

Wat zit er eigenlijk inbegrepen in de getoonde lease prijzen?2021-11-20T19:55:11+01:00

In een private lease contract zitten standaard de volgende zaken inbegrepen:

  • Verzekering
  • Wegenbelasting
  • Onderhoud (bijvoorbeeld banden) en reparaties
  • BTW
  • Een afgesproken aantal kilometers per jaar (bijvoorbeeld 10.000 km p/j).

Benzine en boetes zijn niet inbegrepen in de leaseprijs. Net als een stukje eigen risico wanneer je zelf schade veroorzaakt. Wanneer je buiten je kilometerbundel raakt kan er een naheffing volgen van bijvoorbeeld 6 cent per kilometer. Sommige leasemaatschappijen geven ook een bedrag per minder gereden km terug. Lees de kleine letters van je contract hier dus goed op na.

Wat zijn de grote voordelen van het overnemen van een bestaand contract?2023-02-06T13:17:06+01:00

Als contract overnemer hoef je niet maanden te wachten totdat de auto gebouwd en geleverd wordt (chiptekort). Daarnaast geniet je van een veel kortere looptijd dan wanneer je een geheel nieuw contract afsluit, en ben je in veel gevallen voordeliger uit per maand (prijzen van voor de inflatie) en rijd je ook nog eens in een moderne dus zuinigere auto.  Bovendien geeft een groeiend deel van de contract aanbieders ook nog een leuke overname bonus cadeau bij hun auto. Tot slot geldt dat je bij elektrische auto's ook bij een leaseovername gebruik kunt maken van de SEPP subsidie (zolang dit potje niet leeg is).

Ik zie mijn advertentie of wijzigingen nog niet meteen online. Hoe komt dat?2021-11-20T19:53:09+01:00

Een nieuwe aanmelding komt pas na betaling (14,95 voor 30 dagen) online. Heb je geen betaalbutton gevonden op de eerste pagina na het invoeren van je auto, én geen mail met een link in je inbox (check svp ook je spambox) neem dan contact met ons op via onze contactpagina.

Hoe kan ik de foto's uploaden / aanpassen?2022-08-05T17:02:19+02:00

Als je auto online staat kun je zelf - via je persoonlijke inlog – de bijbehorende foto's beheren. Bijvoorbeeld de volgorde van de foto’s wijzigen, foto’s uploaden of juist verwijderen.

Plaats bij voorkeur minimaal 5 liggende foto’s (die zijn breder dan ze hoog zijn) met een resolutie van minimaal: 800 x 470 pixels.

Let op: Upload een bestandsgrootte van maximaal 2,5 mb per stuk. Het is ook fijn als je ze van te voren alvast mooi op maat snijdt zodat ze mooi uitkomen op onze website en social media kanalen. Loopt het uploaden en verschuiven van je foto’s onverhoopt vast? Mail de foto’s dan naar [email protected]. Dan plaatsen wij ze voor je.

Tips voor goede foto’s

Gebruik bij voorkeur foto’s geschoten bij helder zonlicht vanuit verschillende hoeken. Van zowel de binnen- als buitenkant.

Wat kost het om mijn auto op deze site te plaatsen?2023-10-28T23:42:12+02:00

Je plaatst je auto al online vanaf € 19,95. Je auto blijft hiervoor 30 dagen op onze site(s) staan. Mocht je contract onverhoopt daarna nog niet zijn overgenomen, dan kun je verlengen. Je ontvangt daar vanzelf een mailtje voor. We doen niet aan automatische verlengingen of aan succesfees. Je kunt ook direct kiezen voor een plaatsing van 2 of 6 maanden. Bekijk hier al onze tarieven.

Hoe lang duurt het voordat mijn auto is overgedragen?2021-11-20T19:49:55+01:00

Hier kunnen we helaas geen exact antwoord op geven. Simpelweg omdat de ene auto couranter (populairder) is dan de andere. Net als bij de verkoop van occasions en nieuwe auto’s. Er spelen meerdere factoren mee. Allereerst is dit dus de populariteit van de auto. Maar ook details van het contract zijn van invloed. Denk aan het maandbedrag, de km-bundel, en de resterende looptijd van het contract. Daarnaast is het van belang dat je je auto zo aantrekkelijk mogelijk presenteert. Met voldoende en kwalitatief goede foto’s bijvoorbeeld van zowel de buitenkant als het interieur. Optioneel kun je de geïnteresseerde nog sneller over de streep trekken met behulp van een leuke overnamebonus (niet verplicht maar het kan zeker helpen).

Wat te doen als ik een overname kandidaat heb gevonden?2021-11-20T19:47:14+01:00

Als je een overname kandidaat gevonden hebt, zet je de overname bij je leasemaatschappij in gang. Die zal dan de overname verder met jullie afhandelen. Een BKR-check van de overname kandidaat zal hier onderdeel van uit maken. Net als een check op de km-stand en eventuele schades. De leasemaatschappij zal zeer waarschijnlijk administratiekosten in rekening brengen, net als eventueel een eigen risico of een verrekening van de overschrijding van de km-bundel en eventuele boetes.

Goed om te weten: de overname kandidaat sluit feitelijk een nieuw contract af met de leasemaatschappij (op zijn naam). En kan daarbij ook kiezen voor een andere km-bundel (hoger en/of lager) en zelfs voor een andere leasevorm (bijvoorbeeld van private lease naar een zakelijke leasevorm als operational lease). Het moment van, en de locatie van de sleuteloverdracht van de auto wordt meestal in overleg met de leasemaatschappij en de overname kandidaat bepaald. Nadat de rest van de administratie is geregeld. Dit kan in de praktijk verschillen per leasemaatschappij.

Hoe zit het met mijn Privacy?2021-11-20T19:46:19+01:00

Bij de opzet van deze site hebben we direct zo veel mogelijk rekening gehouden met de privacy van de aanbieders op onze site. Daarom tonen we alleen gebruikersnamen op de site, en bijvoorbeeld niet je mailadres. We tonen ook geen plaatsnamen, maar slechts de naam van de provincie. Het plaatsen van je telefoonnummer is optioneel dus niet verplicht. Maar omdat 75% van onze bezoekers de site vanaf een smart phone bekijkt wel handig om snel reacties te krijgen. Reageert een bezoeker via het formulier naast je auto dan krijg je die per mail vanuit onze site binnen. Vertrouw je de reactie/afzender niet? Reageer dan niet. Want door te reageren per mail geef je natuurlijk wel je eigen e-mailadres prijs. Kijk voor meer info met betrekking tot ons privacybeleid en cookiebeleid op de bijbehorende pagina’s.

Wat voor kosten brengt de leasemaatschappij in rekening?2023-10-18T13:05:14+02:00

De leasemaatschappij rekent meestal een administratievergoeding. De bedragen die we tot nu toe voorbij hebben horen komen liggen meestal tussen de 150 en 299 euro. Maar van Broekhuis hebben we gehoord dat die € 500,- in rekening brengen, en van PSA dat ze uberhaupt niet willen meewerken.
We hopen op korte termijn hier meer tarieven te kunnen vermelden van de verschillende leasemaatschappijen. Jouw input hiervoor is hard nodig.

Is een leasemaatschappij verplicht mee te werken aan een overdracht?2023-02-06T12:57:53+01:00

Juridisch gezien is dit niet zo. Het staat namelijk niet zwart op wit in de voorwaarden van het keurmerk private lease benoemd. Maar sinds de livegang van deze site in mei 2021 hebben we maar over slechts één partij (Renault PSA) berichten ontvangen dat ze niet wilden meewerken aan een overdracht… Maar sinds 2022 hebben we hier ook geen klachten meer over ontvangen.
Anno 2023 zien we zelfs dat meerdere leasemaatschappijen zelf al flexibelere voorwaarden in hun contracten opnemen, omdat ze beseffen dat dit veel klantvriendelijker, drempelverlagend en een win-win situatie is.
Tip: informeer voordat je je auto online plaatst even bij je leasemaatschappij naar de administratiekosten voor een lease overdracht.

Vanaf wanneer kun je een lopend private lease contract opzeggen?2021-11-20T19:43:55+01:00

Opzeggen kan volgens de Keurmerk Private Lease voorwaarden standaard pas na het eerste jaar, en met inachtneming van 1 maand opzegtermijn. Let op: in je contract zelf kunnen hier aanvullende voorwaarden aan zijn toegevoegd.

Wat kost het voortijdig opzeggen van een private lease contract?2021-11-20T19:39:52+01:00

Volgens de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease (artikel 46) ben je als consument bij het voortijdig opzeggen standaard een opzeggingsvergoeding  verschuldigd van 50% van het  maandbedrag X het aantal resterende maanden van de looptijd van je contract (zie artikel 47). Absurd duur toch?

Ga naar de bovenkant