In een eerder artikel hebben we het al even gehad over de 5 voordelen van het overnemen van een  private lease contract. In dit artikel staan we nog even wat uitgebreider stil bij misschien wel de leukste reden om een private lease contract over te nemen. De mogelijke overname bonus.

Private Lease overname met bonus

Allereerst is het goed te vermelden dat een overname bonus zeker niet standaard of verplicht is. Dit is namelijk geheel optioneel en aan de aanbieder van een lease contract om te bepalen. Maar we zien dat een kleine 20% van de aanbieders op onze site spontaan een overname bonus plaatst bij zijn advertentie.  Op het moment van schrijven staan er 9 auto’s op onze site met in de advertentie tekst een overname bonus vermeld. Ze variëren van eenmalig € 100-, tot een bedrag dat gelijk staat aan 1 of meerdere maanden gratis leasen. Dat maakt het overnemen van een leasecontract natuurlijk wel heel erg aantrekkelijk. Maar staar je a.u.b. niet blind op een bonus. Je keuze moet wel blijven afhangen van het totaal plaatje of een auto jouw match is of niet. De prijs, levertijd, resterende looptijd en km-bundel zijn naar ons idee factoren die sowieso belangrijker zijn dan de overnamebonus.

Voorbeelden van overnamebonussen bij private lease auto’s:

Nb.1: de hierboven genoemde voorbeelden zijn van 31 mei 2020 – de dag waarop dit artikel is geschreven. Ze kunnen ondertussen al weer aangepast zijn. Of de auto’s zijn al overgenomen. We proberen de voorbeelden handmatig actueel te houden. Wil je in één oogopslag zien welke auto’s op onze site op jouw moment van lezen een overname bonus hebben? Zoek dan op bonus in het zoekveld onderaan deze site. Op het moment van schrijven waren het er al 9 van de 43.

Nb.2: Als een overname niet slaagt – bijvoorbeeld omdat jij als overname kandidaat niet door de BKR toets komt, kun je natuurlijk ook geen aanspraak maken op de genoemde bonus. Het is goed om van te voren te overleggen hoe / en onder welke voorwaarde de bonus straks in praktijk tot stand komt.

Lease overname met bonus